Tarımsal sulama fiyatlarındaki artış nedeniyle Kaymakam Hasan Akbulut ile bir araya gelen muhtarlar sulama fiyatında düzenleme yapılmasını istedi. Toplantıya DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de katıldı. 

Çivril Kaymakamlığı toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelen Kaymakam Hasan Akbulut 2024 yılı tarımsal sulama fiyatları ile ilgili şikayetleri dinleyerek Sulama Birliği ile çiftçiler arasında yaşanan sorunlar hakkında muhtar ve katılımcılardan bilgi aldı. Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, muhtarlar, İlgili kurum amirleri, Sulama Birliği ve STK temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıya Belediye Başkan yardımcısı Tansel Ergut ile CHP’li Belediye meclis üyesi Koray Eren’de katıldı. 

Sulama fiyatlarındaki %120’lik artışın çok fazla olduğunu belirten muhtarlar artış ve sulama sisteminde yaşanan sorunlar hakkında DSİ ve Sulama Birliği yetkililerine bilgi verdi. Sulama fiyatındaki artışın üretim maliyetlerinde büyük bir artışa neden olacağını belirten muhtarlar yapılan zammın geri alınmasını talep etti.  

Tekrar Değerlendirilecek  

Muhtarların sorun, beklenti ve önerilerini dinleyen Kaymakam Hasan Akbulut toplantı sonunda yaptığı konuşmada yaşanılan sorunların giderilmesi ve sulama ücretlerinin tekrar değerlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. 

EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı

“Bu Yapılan Zam Bile Çiftçinin Ekmeğini Alır Götürür” 

Toplantı sonunda konuşan Kocayaka Mahalle Muhtarı Hasan Koç, çiftçiliğin zorlaştırıldığına dikkat çekerek “biz üretmek istiyoruz ancak artan maliyetler bizi zorluyor. Mazot gübre tohum gibi girdilerdeki artışa bir de tarımsal sulama fiyatlarına yapılan zamlar eklendi. 2024 yılı sulama fiyatına %120 gibi büyük bir zam yapıldı. Bu zam bile çiftçinin bütün emeğini alı götürür. Bugün içinde bulunduğumuz zor durumu kaymakamız ve DSİ yetkililerine anlatmak için bir araya geldik. Zam oranının çok fazla olduğunu ve bazı sorunları kendilerine ilettik. İnşallah yapılan zam geri alınır, yaşanan sorunlar çözüme kavuşur. Biz çiftçi olarak tarlamızı ekmek, üretmek istiyoruz ancak maliyetler yüzünden korkuyoruz” dedi.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli