Türkiye Yılda Kaç Tane Bayraktar TB2 üretiyor? Türkiye Yılda Kaç Tane Bayraktar TB2 üretiyor?

YouTube müzik dinlemek için milyonlarca kişinin kullandığı büyük bir platform. Yalnız bazı zamanlarda önceden dinleyip sevdiği müziği bulamayan kişiler, internet ortamında çeşitli yollarla o şarkıyı bulmaya çalışıyordu. Artık youtube bu işi kolaylaştırmak için müthiş bir özelliği kulanıcılara sunuyor. Aranan şarkı artık mırıldanarak ya da ıslık çalarak bulunabilecek. 

Bu özellik ilk önce Android kullanıcılar tarafından deneyimlenecek. Peki, YouTube mırıldanma ve ıslık yoluyla nasıl şarkıları bulacak? 

Youtube'un  Yeni Özelliği Çok İşe Yarayacak

Konuya alakalı The Verge'nin verdiği detaylara göre YouTube kullanıcıların artık mırıldanarak, ıslık çalarak ya da şarkı sözünü söyleyerek müziği bulmasını kolaylaştıracak. Bu özelliğin ise ilk defa Android kullanıcılar tarafından deneyimleneceği açıklandı. Sevdiğini ama bulamadığınız şarkıların sadece melodisini ıslıkla çalarak ya da mırıldanarak bulmanız sağlanacak. Bu da o durumu yaşayan kişilerin problemini çözmek adına iyi bir adım olacak.

Uygulama Nasıl Kullanılacak?

Android cihazı olan kullanıcıların mırıldanarak ya da ıslık çalarak şarkı özelliğini kullanabilmeleri için ilk olarak YouTube’ye giriş yapmaları gerekiyor. Daha sorna arama kısmının yan tarafında yer alan mikrofon simgesine tıklayıp oradaki ses işaretine dokunarak mırıldanabilir ya da ıslıkla melodiyi aktarabilirsiniz.
Haberin detaylarına göre uygulamanın aslında daha önce iOS işletim sistemlerinde kullanılmaya başlandığı ifade edildi. Fakat kullanıcıların fark etmemesi sebebi ile özelliğin çok fazla duyulmadığı belirtildi. Ancak iPhone’lerde Siri’nin de aynı özellikleri sunabildiği hatırlatıldı. İsteyen iOS kullanıcıları bu özellikleri uygulama üzerinde deneyimleyebilir.