Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Kurucu Başkanı Gültekin Okay Salgar’ın konuşmasıyla başlayan genel kurul, Hakan Urhan’ın 15. Dönem çalışmalarını anlattığı sunumla devam etti. Görev süresi boyunca birçok başarılı projeye imza atan 15. Dönem yönetimini temsilen kürsüye çıkan Başkan Urhan konuşmasında; DEGİAD yolculuğuna, bölgesel ve ulusal iş birlikleri kapsamında gerçekleşen faaliyetlere ve DEGİAD komitelerinin etkinliklerine yer verdi. DEGİAD’ın kimliğinin ve duruşunun evrildiği bir takım önemli kararlar ve etkinlikler olduğunu, bunların neticesinde derneğin rotasının değiştiği kilometre taşları olan konulardan bahsetti.

D E G İ A D’da Kemal Sözkesen Dönemi1

DEGİAD’ın güçlü bir kurum olduğunu vurgulayan Urhan, “DEGİAD, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) ve Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) gibi bağlı olduğu üst çatı kuruluşlar ve çeşitli paydaşlar ile ortak hareket etmek suretiyle kendi etki alanını genişletebildi ve daha çok söz sahibi olabildi. GESİFED’in kurucu derneklerinden biri olması ve aynı zamanda en kalabalık üye sayısına sahip olan derneği olması sebebiyle DEGİAD’ın, GESİFED içerisindeki değeri hep önemliydi. GESİFED’de Sayın Oktay Mersin’in yönetim kurulu başkanlığı döneminde yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev aldım. Bu dönemde GESİFED’in bağlı olmuş olduğu üst kuruluş olan TÜRKONFED’de Gültekin Okay Salgar’ın yönetim kurulu üyeliği yapıyor olması, önümüzü açtı ve kollektif bir çalışma neticesinde DEGİAD, şu an yönetim kurulu başkanı olduğum GESİFED üzerinden TÜRKONFED’de ulusal statüde etkin ve bilinen bir dernek haline geldi. Paydaşlarla ortak hareket etmemiz ve ulusal olarak konfederasyonla ilişkilerimizin kuvvetli olması sayesinde TÜRKONFED Yönetim Kurulu’nda bu dönem başkan yardımcılığı görevine layık görüldüm. Bu başarının takdir edilmesi neticesinde, TÜRKONFED’e bağlı tüm GİAD’lardan sorumlu başkan yardımcısı olarak görevlendirildim. Türkiye’deki 33 tane GİAD’ın birbirleri arasındaki iç iletişimi, koordinasyonu, konfederasyonla olan ilişkilerinin yürütülmesi ile ilgili TÜRKONFED Genç İş İnsanları Dernekleri’nden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine layık görüldüm. Bu önemli görevi yerine getirirken en büyük destekçim DEGİAD’ın yeni dönem yönetim kurulu başkanı Sayın Kemal Sözkesen ve yönetimi olacaktır” dedi. Ayrıca 15. Dönem Yönetim Kurulu olarak önemli bulduğu çalışmalardan bahseden Urhan, DEGİAD komitelerinin kuruluşuna, kurumsallaşma ve çalıştay sürecine değindi.

D E G İ A D’da Kemal Sözkesen Dönemi

Urhan, “DEGİAD 15. Dönem Yönetim Kurulu olarak geçmiş dönem başkanlarımızın katılımıyla 2021 yılında çalıştay gerçekleştirdik. Çalıştay neticesinde 15. Dönem’in 3 yıllık yol haritasını çizdik ve delegasyonun önemli bir konu olduğuna inanarak DEGİAD komitelerini oluşturduk. 6 komitenin her birine yönetim kurulumuzdan bir arkadaşımız başkanlık etti, komite üyelerini ise yedek yönetim kurulu üyelerimizden ve DEGİAD üyelerimizden oluşturduk. Buradaki nihai amacımız, üyelerimizin de DEGİAD aidiyetini arttırmak ve birebir komitelerde çalışmalarını sağlayarak başarılı projeler çıkarmaktı” dedi.

Görev süresi boyunca birlikte mesai yaptığı 15. Dönem Yönetim Kurulu’na, komite üyelerine ve kendisine iki dönem boyunca destek veren tüm DEGİAD ailesine teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Oylama sonrasında sahneye çıkan Yeni Başkan Kemal Sözkesen, “15 yıldır üyesi olmaktan onur duyduğum DEGİAD’ın, yönetim kurulu başkanlığına aday olmaktan mutlu ve gururluyum. Oluşturmuş olduğumuz yönetim kurulu, hem bugüne kadarki en genç yaş ortalamasına sahip olmasıyla hem de birçok farklı sektörden temsilcileri içerisinde barındırmasıyla dikkat çekiyor. Daha da etkin ve güçlü bir DEGİAD için kararlı bir şekilde çalışacağız. Ekip arkadaşlarım ile birlikte, şehrimizin ve ülkemizin gelişimine doğrudan katkı sağlayacağına inandığımız projelerimizi sizlerle paylaşmak için heyecanlıyım. Yeni dönem projelerimizi oluştururken 3 temel kavram üzerinde yoğunlaştık: Dijitalleşme, iş dünyasında dönüşüm ve sosyal etkileşim. Bu 3 kavram hedeflerimize giden yolda bize pusula olacak” sözleriyle konuşmasına başladı.

Yeni dönem projelerine de değinen Kemal Sözkesen, oluşturacakları mobil uygulama ile internetin ve dijital platformların sunduğu olanakları en iyi şekilde değerlendirerek üyelerine daha fazla fayda sağlayacak dijital projeler hayata geçireceklerinden, DEGİAD Token ve NFT Projesinden ve yapay zekâ destekli speed networking etkinliklerinden bahsetti.

Yeni dönemde eğitimi ve genç girişimcileri merkeze alan DEGİAD Pusula uygulaması, içinde barındırdığı Marka Akademisi ve Start Up Plus projeleriyle üyelerinden beğeni aldı.

İş dünyasında dönüşüm ve sosyal etkileşim alanında ise toplumla iç içe bir yönetim anlayışını sürdüreceklerini belirten Kemal Sözkesen şehre değer katacak DEGİ’ART oluşumuyla kültür & sanat projelerinin merkezinde bir dernek olacaklarını belirtti. DEGİAD Pamukkale Maratonuyla ise Denizli’yi ulusal maraton takviminde RunAntalya, Avrasya Maratonu gibi önemli bir platforma taşımak istediklerini söyledi.

Şehrin ekonomisine katma değer sağlayacak, uluslararası girişimcilik ekosisteminde daha etkin bir rol oynayacaklarına inandığı Laodikeia Venture Days etkinliğinde Denizli’deki teknoloji ve bilişim firmalarını girişim sermayesi fonlarıyla bir araya getirmeye devam edeceklerini söyleyen Sözkesen, Pamukkale Business Forum isimli zirvenin her yılın aynı döneminde 2 gün olarak yapılacağını Denizli iş dünyasının birçok uluslararası konuşmacı ile bir araya geleceğini, kültürel ve sanatsal aktivitelerle daha da zenginleşeceğini belirtti.

Ayrıca yeni dönemde üyelerinin ticari bağlantılarına katkı sağlama hedefleriyle, Uluslararası fuarlar öncesinde DEGİAD üyelerine eğitimler vereceklerini, üyelerini diğer şehirlerdeki önde gelen STK üyeleri ile tanıştırarak ticaret köprüleri projesi kapsamında iş hacimlerini artıracaklarını, tecrübe transferi projesi ile sektörlerinde ön plana çıkmış başarılı iş insanlarını Degiad üyeleri ile buluşturacakları ve oluşturacakları DEGİAD Yatırım Ağı projesiyle de Türkiye’de bir ilk olarak yurtdışı fonlara yatırım yapacakları özel bir yatırım şirketini hayata geçireceklerini ifade etti.

Genel Kurul oylamasında üyelerinden tam destek gören Kemal Sözkesen yaptığı teşekkür konuşmasında:

“Köklü kurum kültürümüzden de güç alarak; bağımsız, gönüllü ve öncü bir sivil toplum örgütü olma sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyacağız. Katılımcı demokrasiyi, laik hukuk devletini esas alarak; rekabetçi piyasa ekonomisi, toplumsal refah ve sürdürülebilirliğin benimsendiği bir ortama yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Denizli iş dünyasını parlatmak adına çıktığımız bu yolda kapsayıcılık, iletişim ve iş birliği tüm çalışmalarımızda azami özen göstereceğimiz hususlar olacak. Verimliliği ve istihdamı desteklemek, yatırım ortamını geliştirmek, sürdürülebilir büyümenin ve kalkınmanın önündeki engelleri aşmak adına birlikte çözüm üretmek için var gücümüzle çalışacağız. Bize inanan ve güvenen herkese şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.

En Genç DEGİAD Yönetimi

DEGİAD 16. Dönem Yönetim Kurulu, Denizli iş dünyasının genç ve vizyoner iş insanları ile dikkat çekiyor. Kemal Sözkesen başkanlığındaki 16. Dönem Yönetim Kurulu’nda Berkay Alkaya, Buğra Altuntaş, Cihan Emre İnceoğlu, Elvan Özbilen, Emin Mert Turgut, Nazife Demirkapı, Nuri Alper Kabukçu, Osman Makal, Özer Erikoğlu, Sinan Salgar, Şenol Işıklı ve Zeynep Ekiz Atıcı yer alıyor. Yeni yönetim kurulunun bu zamana dek oluşmuş en genç yönetim olduğu vurgulandı.

VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE! VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, Pamukkale Belediyesi Başkanlarının, DSO Başkanının, DTO Başkan Vekilinin, GESİAD Geçmiş Dönem Başkanının, EGİAD, Marmaris GİAD, AYGİAD, AYSİAD Başkanlarının, EGİFED Başkanının, DEGİAD geçmiş dönem başkanlarının ve Denizli iş dünyasının önemli isimlerinin de yer aldığı Genel Kurulda, seçim sonrası Tekil-A konseriyle üyeler keyifli anlar geçirdiler.

Editör: Haber Merkezi