Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şube Üyeleri, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları dile getirmek için Candoğan Parkı önünde bir araya geldi. Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şubesi mevcut ekonomik şartlarda emeklilerin geçinmesinin imkansız hale geldiğini vurguladı. Gerçekleştirilen basın açıklamasında basın metnini Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şube Başkanı Mesdan Yıldırım okudu. Şube Başkanı Mestan Yıldırım, bu durumun ancak toplu mücadeleyle çözülebileceğine dikkat çekerek 26 Mayıs günü  Ankara’da yapılacak büyük emekli mitingine katılım çağrısı yaptı.  

EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı

Mevcut ekonomik sıkıntıları emeklilerin çıkarmadığını, ancak zorluklarına katlanmak zorunda bırakıldıklarını dile getirmek ve Ankara’da yapılacak Emekli Mitingine davette bulunmak için bir basın açıklaması yapan Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şube Üyeleri, sorunların konuşmakla değil eylemlilikle çözülebileceğine vurgu yaptı. 

Emekliler, Sorunlarına Acil Çözüm İstiyor 

“Yine alanlardayız. Geçim derdi, hayat pahalılığı gün geçtikçe daha da ağırlaşıyor” diyerek sözlerine başlayan Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şube Başkanı Mestan Yıldırım, halkın sıkıntılarına çözüm aramak yerine gündemi değiştirenlerin yaşanan ekonomik krizi unutturmaya çalıştıklarını söyledi. “On gündür pazaryerlerinde, alanlarda stant açtık, bildiri dağıttık, binlerce imza topladık, emekliyle, emekçiyle, halkımızla ve üreticiyle bir arada olduk hepsi dertli” diyen Yıldırım, Emekli aldığı 10.000TL ücret ile yaşamını sürdüremediğini, ucuza bir şeyler almak için saat:17.00 den sonra pazara çıktığını ifade etti.  

Tablo bu kadar vahimken bunların görmezden gelinmesi ve bir yandan da sözde tasarruf paketi açıklamalarına tepki gösteren Mestan Yıldırım, öncelikli olarak halkın çektiği ekonomik sıkıntıların çözmesi gerektiğinin altını çizdi.  

Emekliyi oyalamaktan vazgeçin çağrısının yapıldığı basın açıklamasında, eğer tasarruf edilecekse hazine garantili Köprü, Otoyol, Tünel, Havaalanı ve kamudaki lüks harcamalardan tasarruf edilmesi gerektiğini belirtti.  

Tüm Emeklilerin Sendikası'ndan Ankara Mitingine Çağrı 

“Öncelikle hazine garantili ödemeler iptal edilmeli, bu hizmetleri kim kullanıyorsa bedelini ödemelidir. Kur Korumalı Mevduattan derhal vazgeçilmeli, faize ödenen para halka verilmelidir” diyerek sözlerini sürdüren Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şube Başkanı Mestan Yıldırım, 26 Mayıs günü de Ankara’da yapılacak emekli mitingine tüm emeklileri katılmaya çağırdı. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli