1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak 1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak

Denizli'de Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kez olmak üzere emekliye verilecek olan 5 bin liralık destek ödemesinin başvuruları yarın başlıyor. 20 Mayıs itibariyle başlayacak. Peki Denizli’de kaç emekli bu yardımlardan yararlanacak? 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin meclisinden geçerek onaylanan emekliye yardım kararı enflasyon ve Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kötü gidişat sebebiyle Denizli’de yaşayan, sosyal desteğe ihtiyacı olan emeklilere cansuyu olacak.  

En düşük emekli maaşı olan 10 bin TL ile geçinmeye çalışan emeklilerin geçinemiyoruz söylemleri Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla Denizli Büyükşehir Belediyesinin başlattığı bu çalışma takdir toplarken Denizli’de kaç emeklinin bu yardımdan yararlanacağı ise merak konusu.  

Emekli Sayısı

Denizli’de Ne Kadar Emekli Var? 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verilerine göre Denizli’de toplam 281 bin 338 emekli bulunuyor. 1 milyon 59 bin 82 nüfuslu Denizli’de emeklilerin il nüfusuna oranı ise yüzde 26,56. Denizli’de kaç emeklinin bu yardımdan yararlanacağı ise yapılan destek başvurularından sonra belli olacak.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli