1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak 1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak

Ülkenin ekonomik sorunları ve enflasyondaki artış vatandaşların bütçelerini olumsuz etkileyince sosyal yardımlara yönelik talepler de yükseldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlar devletten  destek alabilmenin yollarını arıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bu konuda milyarlarca liralık ödeme yapıyor. 

Iskur 1501563

İşi Olmayan Vatandaşa Destek Verilecek

Aile Bakanlığı işi olmayan vatandaşlara sosyal destek sağlıyor. Verilen destek direkt olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Aile Bakanlığı’ndan düzenli olarak sosyal yardım alan hanelerin ihtiyaç sahipliğini ortadan kaldırmaya yönelik olan bu sosyal yardım programında vatandaşlar hem destek alıyorlar hem de iş sahibi oluyorlar.

Açıklanan  yardımdan yararlanabilmek için birtakım  aşamaların işlemesi gerekiyor. Buna göre düzenli  olarak sosyal yardım alan hanelerde yaşayan 18-55 yaş arasında olan kişilerin eğer çalışmalarına engel  bir durumları yoksa isimleri İŞKUR’a bildiriliyor. Bu kişilerin geçmiş çalışma hayatlarına ya da yeteneklerine uygun iş bulunuyor.
İŞKUR bu kişiler için iş görüşmeleri ayarlıyor,  bu görüşmede anlaşma sağlarlarsa en az asgari ücretli maaşı olan sigortalı bir işe başlıyorlar. Bu şekilde düzenli gelir sahibi olacak olan bu kişiler aynı zamanda sosyal güvenceye de kavuşuyorlar.

Emekliye Yeni Zam Formulu Bakin En Dusuk Emekli Maasi Kac Para Olacak Nl0V

İşe Başlayana 6.667 Lira Destek

Aile Bakanlığı’nın uygulamasıyla yeni bir işe başlayan vatandaşların tek kazanımları işe başlamakla kalmıyor. Eğer kişi işe başlarsa Aile Bakanlığı tek seferliğine nakit destek ödemesi de yapıyor.  Bu kişiler 6.667 TL tutarında nakit destek alıyorlar. Bu sosyal yardım yılda bir kez veriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi