Emekliler için tatil artık daha ulaşılabilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerinden yaz aylarında ücretsiz olarak yararlanabileceğini duyurdu. Bu uygulama ile emekliler, tatil yaparken konaklama masraflarını düşünmek zorunda kalmayacak. SGK tarafından karşılanacak bu hizmetten faydalanmak için emeklilerin tek yapması gereken başvuruda bulunmak. Emekliler, bu fırsatla eksiksiz hizmet alarak tatilin keyfini çıkaracak.

Türkiye'deki hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon en çok emeklileri zor durumda bırakıyor. Milyonlarca emekli, 10 bin liralık ayla geçinmeye çalışırken, siyasi iktidarın beklediği zammı yapmayıp yan haklarla emeklileri oyalamaya devam ediyor. Bu duruma emekliler tepki gösteriyor.

Verilen küçük ayrıcalıklarla avutulmaya çalışılan emekliler, doğrudan zam taleplerini yineleyerek tepkilerini dile getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, emekliler için atılacak yeni adımları sıraladı. Milyonlarca vatandaş için iki aşamada gerçekleştirilecek adımların ilki, sağlık alanında uygulanacak.

TÜRKİYE'NİN TAMAMINDA

AK Parti iktidarı "sağlıkta devrim" sloganıyla Türkiye'nin sağlık alanında öncü olduğunu iddia etse de, başta emekliler olmak üzere birçok vatandaş tomografi, MR ve benzeri tetkikler için bir yıl sonrasına randevu alabiliyor.

Acil sağlık sorunları için özel sağlık kurumlarına başvurmak zorunda kalan emekliler, yüksek faturalar karşısında çaresiz kalıyor. Sağlık masraflarının yüksek olduğu fizik tedavi alanında yeni adımlar atan Sağlık Bakanlığı, kaplıca imkanları için SGK ile ortak bir çalışma başlattı.

Kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alındı. Bu da fizik tedavi gibi pahalı tedavilerdeki talep yoğunluğuna alternatif oluşturacak. Değişiklikle birlikte SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'ndan bağımsız olarak tüm emekli vatandaşlar, Türkiye'nin her yerinde parasız şekilde kaplıca hizmetlerinden faydalanabilecekleri duyuruldu.

Kaplıca tesislerinde yoğun ilgi beklenen uygulama için eksiksiz hizmetin sağlanması için şartlar belirlendi. SGK tarafından karşılanacak bu uygulamadan faydalanmak için yapmanız gerekenler oldukça basittir.

BU HİZMETTEN PARA ALINMAYACAK

18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı 18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin yaz aylarında ücretsiz olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerinden yararlanabileceğini açıkladı. Bu uygulama sayesinde emekliler, tatil için şehir değiştirdiklerinde konaklama masraflarını karşılamak zorunda kalmayacaklar ve böylece tatil yapma imkanı bulacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ