Emekliler aldıkları maaş ile zor bir hayat sürmekte, bayramlarda verilen ikramiyeler bir nebze olsun bütçelerine katkı sağlıyor. Çoğu emekli bu ikramiye ile torunlarına bayram harçlığı veriyor. Emekliler Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL ikramiye almıştı. Peki Kurban Bayramı’nda ne kadar ikramiye verilecek?

Tarim Ve Orman Bakanligi Kurbanlik Sevkinde Uyulacak Kurallari Belirledi 1716276568 0386

Ne Kadar İkramiye Yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz zamanlarda yaptığı açıklamada ikramiye zammı için, “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" demişti. Buna göre Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL olarak yatırılan bayram ikramiyesi Kurban Bayramı’nda da 3 bin TL olarak yatırılacağı düşünülüyor.

VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE! VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE!

Emekliye Yeni Zam Formulu Bakin En Dusuk Emekli Maasi Kac Para Olacak Nl0V

Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

İkramiyelerin ne kadar olacağı  netlik kazandı. Kurban Bayramı ikramiyelerine zam geleceği iddiaları kamuoyunu meşgul ederken, konuya ilişkin resmi kaynaklardan bu iddiayı destekleyen bir bildiri yapılmadı. Bugün kamuda tasarruf paketinin açıklandığı da göz önünde bulundurulursa, hükümetin şu an için Kurban Bayramı ikramiyelerine zam yapma olasılığının mümkün olmadığı görülüyor.
 

Kurban Bayramı bu sene 15 – 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. 12 Haziran itibarıyla ikramiyeler yatmış değil. Yetkililer geçen aylarda yaptığı açıklamada ikramiyelerin 10 ile 14 Haziran arasında yatırılacağını bildirmişti.