“Tek Tek Dükkân MI Gezeceğim?”

Denizli'de Zincir markete alışveriş yapmaya gelen vatandaşlara mikrofon uzattığımız da aldığımız cevaplar küçük esnafın belini bükmeye devam edeceğe benziyor.  Alışveriş yapan müşteri:  “Her sokak başında bu tür mağazaların olması bence çok güzel. Aradığımız her şeyi burada bulabiliyoruz. Tek tek dükkân gezmektense aynı yerden istediğimiz her şeyi alabiliyoruz. Ekmek alsam da buraya geliyorum, çamaşır makinası alsam da buradan alıyoruz. Piyasaya göre tabi buralarda daha uygun oluyor. ”dedi.  Bazı vatandaşlar fiyatı uygun olduğu için zincir marketlerden daha çok alışveriş yaptığını belirtirken bazıları da sadece evine yakınlıktan aldığını dile getirdi.  

18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı 18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı

“Biz Sinek Mi Avlayalım?”

Zincir marketin yan tarafında beyaz eşya satışı yapan esnaf işlerinin iyi gitmediğini belirterek: “bu zincir marketlerde her şeyin satılmasını doğru bulmuyorum. Biz gibi küçük esnafın önüne taş koyuyorlar. Bizim maddi olarak onlarla savaşacak olanağımız yok. Yanı başımızda kocaman afişle çamaşır makinası reklamı asıyorlar. Müşteriler haliyle fiyat sorgulamasına gidiyor. Yan tarafta kırtasiye var. Adam belki de sadece okul sezonunda kazanıyor. Bu mağazalar kolilerce defter kalem getirip koyuyorlar. Biz sinek mi avlayalım?” diyerek sitemini dile getiriyor. 

Editör: Fatma Haytan