Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'inci yıl dönümü etkinlikleri fener alayı ve halk konseri ile kutlandı. 30 Ağustos Zafer bayramı kutlamaları kapsamında gündüz düzenlenen kutlamaların ardından akşam saatlerinde Çivril’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü etkinlikleri düzenlendi. Çivril belediyesi tarafından organize edilen kutlama programı Çivril Cumhuriyet meydanında düzenlendi. Kutlama programı Belediye binası önünden başlayan Fener Alayı yürüyüşü ile başladı. Belediye Başkanı Semih Dere, daire ve kurum müdürleri ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş bando eşliğinde Belediye binası önünden başlayarak Hükümet caddesi üzerinden Cumhuriyet meydanına yürüdü.

Yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşu yıldönümü dolayısıyla düzenlenen halk konseri başladı. Müzik Öğretmeni Hüseyin Yıldız tarafından seslendirilen türkülere meydanı dolduran yüzlerce Çivrilli eşlik ederek özgürlük coşkusunu doyasıya yaşadı.

Büyükşehirden Büyük Müjde Büyükşehirden Büyük Müjde

Konser ve Fener alayına katılan Çivrillilere teşekküre den Belediye Başkanı Semih Dere Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşunun büyük bir coşku ile kutlandığını belirterek “30 Ağustos Zafer Bayramımız ve Çivril’imizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediğimiz fener alayı yürüyüşü ve Hüseyin Yıldız konseri ile büyük bir coşku ve gururla kutladık. Meydanı dolduran ve bağımsızlık coşkusuna ortak olan hemşerilerime teşekkür ederim” dedi. 

Editör: Bülent Çakır