Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek

SGK Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete ilişkin canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Karakaş, “Çaktırmadan olacak” diyerek ara zam tarihini Eylül olarak açıkladı. Ocak ayında asgari ücrete yüzde 49 zam yapılmış ve maaşlar 17 bin 2 TL'ye yükselmişti. Ancak enflasyon, maaşların değerini düşürdü. Temmuz ayında memur ve emeklilere yapılacak zamların ardından asgari ücrette de Eylül ayında düzeltme yapılması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise ara zammın gündemlerinde olmadığını belirtmişti.

Para 5 3 5

Ocak ayında asgari ücretlilere yüzde 49 oranında zam yapılmıştı. Bu noktada maaşlar 17 bin 2 TL’ye yükseldi. Ancak son 4 aylık süreçte çalışanların maaşları enflasyon karşısında eridi. Bu noktada asgari ücrete ara zam gündemde yerini koruyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş, canlı yayında asgari ücrete ilişkin ‘Çaktırmadan olacak’ diyerek tarih verdi.

Milyonlarca emekli ve memura Temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkına göre belirli bir oranda maaş zammı yapılacak. Ancak bu noktada asgari ücretlilere yıla bir defa zam gerçekleştiriliyor.

En Dusuk Emekli Maasi 7500 Tl Mi Oldu Yeni En 15715541 9096 Amp

Pek çok asgari ücretli çalışan Temmuz ayında maaşlarının enflasyon oranına göre eriyeceğini göstererek ek zam talebini iktidara iletiyor. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, enflasyon rakamını işaret ederek, ara zammın gündemlerinde olmadığını açıklamıştı.

4 aylık enflasyon verisine göre; maaşlarda yüzde 18,72 oranında bir azalma yaşandı. Son iki aylık enflasyon verisinin gelmesi ile hem maaş zammı hem de eriyen maaş belli olacak.

Işıkhan’ın açıklamaları asgari ücretlileri üzse de enflasyon rakamına göre bir zammın olabileceği noktasında kulis bilgilerde havada uçuşuyor.

1200X627 Tarih Belli Oldu Memur Emekli Maas Farklari Ne Zaman Yatacak 1658342595956

SGK Uzmanı İsa Karakaş, canlı yayında asgari ücrete ilişkin tarih verdi. Karakaş, “Temmuz zamları da bittikten sonra enflasyon rakamları da düşeceği için kamu zamları da sonradan yapılacak. Ardında çaktırmadan Eylül gibi bir asgari ücrette düzeltme olmasını bekliyoruz. Diğer türlü Şubat ayına kadar asgari ücretlinin dayanması zor” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ