Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesinde yatırımcılara altın piyasası hakkında uyarılarda bulundu. Memiş, gram altın fiyatlarının 3500 TL seviyesine ulaşabileceğini belirterek, bayrama kadar bu yatırımdan uzak durulmasını tavsiye etti. Borsa İstanbul'da devam eden kâr satışlarına dikkat çeken Memiş, teknik düzeltmelerin henüz tamamlanmadığını ve yatırımcıların temkinli olmaları gerektiğini ifade etti. Döviz kurlarındaki hareketlilik de göz önünde bulundurulması gereken bir diğer önemli faktör olarak öne çıkıyor.

Altın piyasasında yaşanan değer kaybı, yabancıların tahvil ve bono alımlarını artırmasıyla dikkat çekiyor. Borsada ise kâr satışları nedeniyle düşüş eğilimi sürüyor.

Finans analisti İslam Memiş, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde yatırımcıları uyararak, gram altın fiyatının 3500 TL seviyesine ulaşabileceği tahminine açıklık getirdi.

Altın sahipleri için önemli karar: Kuyumcular ortak karar aldı Altın sahipleri için önemli karar: Kuyumcular ortak karar aldı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde:

"Borsa İstanbul şu anda 10 bin 344 puanda yatay seyrini sürdürüyor. 10 bin 400 puan ise kritik bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Teknik düzeltmeler henüz tamamlanmadı. Hem BRICS hem de Putin'in açıklamaları dış politikada farklı gerilimlere yol açabilir. Türkiye'nin Batı ile finansman anlaşmalarını istemediğine dair açıklama yaptı; bu durum borsayı etkileyebilir ancak bayramdan sonra yeni ralliler bekliyoruz. Bayrama kadar destek seviyelerini izleyeceğim. Bant aralığım, aşağıda 10 bin altına düşüşler, yukarıda ise 10 bin 400 seviyesidir.

Dolar kuru normalleşmeye başladı. Borsa tarafında vergilendirme dedikodusu moralleri bozmuştu. Dolar kuru yukarı yönlü hareket etmişti. 32.20 - 32.25'te dinlenmek isteyebilir ama orta ve uzun vadede yabancı para birimlerinde yükseliş beklentim devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası 5 yıl aradan sonra faiz indirimi yaptı beklentiler doğrultusunda. Bu diğer gelişmiş ülkelerin indirim yapacağının sinyalini verdi. Şimdi gözlerimiz Fed'de. Fed ne yapacak bakalım. Ben de yıl sonuna kadar Fed'den 25 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyorum. Euro/dolar paritesinde 1.0750 ve 1.0900 bandını izliyoruz. ABD tarım dışı istihdam verisi var. Önümüzdeki hafta destek seviyelerini takip edeceğiz.

DÜŞÜŞLERİ GÖREBİLİRİZ

Ons altın 2360 dolarda. 2375 dolara kadar yükseldi, sonra tekrar geriledi. 2380 direnci aşılamadı. Buradaki bant aralığı 2280 ve 2380 dolar bant aralığı. Sıra aşağıdaki destek seviyelerinde. Fed odaklı, ABD verileri odaklı dar bant aralığı devam ediyor. 2380 dolar direncini kıramadı, aşağıda düşüşleri görebiliriz

TEMMUZDA YENİ REKOR GELİYOR

Gram altın TL 2448 - 2456 lirada. Ons altını takip etti bu hafta da gram altın. Ons nereye gram altın oraya. 2487 lira görüldü fiziki tarafta da. Aşağıda da 2380 lira seviyesi var gram altında. Kısa vadede zirve ise 2480 lira olacak. Bayrama kadar alım işlerinizi bitirin uyarım vardı. 2417'ye kadar geriledi. Burada yüzde 50 alım yapan şanslı yatırımcılardı. Aynı uyarılarım geçerli. 9 gün bir yatırımcının açık pozisyon taşıması oldukça risk. Temmuzda yeni rekorlar göreceğiz. 3000 lira ve 3500 lirayı gram altında göreceğiz. Yıllık bazda öngörülerimizde hiçbir değişiklik yok. Günlük yorumlar yapıyoruz.

Ons gümüş 30.47 dolar. 29.50 dolara kadar geri çekilme beklediğimi ifade ettim. Yine mahcup olmadık. 29.50 dolara kadar gerileyen ons gümüş gördük. Bu fırsatları değerlendirin uyarılarım vardı. 32 dolar, 32 lira çok şükür oldu. Yılın ikinci yarısı için 37 dolar, 37 lirayı bekliyoruz. 30 dolar seviyesi ve altına sarkmalar bizim için ucuz demek oluyor bu. 30 ve 31 seviyesi de gram gümüş için ucuz."

Kaynak: HABER MERKEZİ