Şimdilik sadece Kastamonu ve Çorum illerinde başlayan konut başvuruları, önümüzdeki günlerde Ankara, Kırıkkale ve Muğla'da gerçekleştirilebilecek. Haziran ayına gelindiğinde ise pek çok farklı ilde konut talepleri alınması bekleniyor.

Kişinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması.

1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak 1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak

Başvuru Süreci

TOKİ projelerine nasıl başvuru yapılır? Başvurular, e-Devlet ya da proje içerisindeki illerdeki Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvuru ücretlerinin ilgili kurumlara yatırılması ise Mobil Bankacılık uygulaması, e-Devlet ya da şubeler aracılığı ile yapılıyor.

Dünya gazetesinin paylaştığı detaylara göre; projenin gerçekleştiği il, evin boyutu vb. mali konular çerçevesinde çeşitlenebilen aylık ödemeler Çorum ve Kastamonu'daki projeler için 9 bin 433 TL'den başlıyor.

TOKİ, Kastamonu ve Çorum illerindeki TOKİ konutlarına başvuru sürecinin başladığını duyurdu.

Başvuru Şartları Neler?

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Daha önce TOKİ'den konut satın almamış olmak,

-Projenin bulunduğu il sınırları içinde en az 1 yıl ikamet etme veya il nüfusuna kayıtlı olmak

-Kişinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması.

Editör: Haber Merkezi