İSO Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 yılının listesini yayımladı. Listede bir numara değişiklik göstermezken listenin alt kısmında değişikler yer aldı.


İşte En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) hazırladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması'na göre, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), üretimden satışlarda 484,2 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu olma ünvanını korudu. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, düzenlediği basın toplantısında, İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya göre, TÜPRAŞ üretimden satışlarda 484,2 milyar lirayla listede ilk sırayı alırken, 2022'de üçüncü sırada olan Ford Otomotiv 238 milyar lirayla ikinciliğe yükseldi. Geçen yıl ikinci sırada bulunan Star Rafineri ise 226,8 milyar liralık üretimden satışla 3'üncü oldu.

Isobesyuz

Başuzmanı İsa Karakaş Açıkladı: Memur Maaşı En Düşük Kaç Lira Olacak? Başuzmanı İsa Karakaş Açıkladı: Memur Maaşı En Düşük Kaç Lira Olacak?

Listede ilk 10 içerisinde yer alan şirketler Türkiye'nin bilinen büyük şirketleri olarak dikkat çekerken ilk 500 içerisinde en fazla ana metaller ve makina imalat sanayi kendisine yer buldu. Kimyasal ürünler, plastik ve kauçuk ürünler sektörü ise listeye en fazla şirket sokan ikinci sektör oldu.

Kaynak: İHA