Uluslararası kredi derecelendirme kuruluş olan Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu yükseltirken, Türkiye’nin not görünümünü de ‘Durağan’dan ‘Pozitif’e getirdi.

Fitch Ratings tarafından yayınlanan raporda, “Pozitif görünüm, Türkiye’nin genel makroekonomik politika duruşunun enflasyonda önemli bir düşüş ve düşük cari işlemler açığıyla dış kırılganlıklarda azalmanın devam etmesiyle tutarlı olması gerektiği beklentisini yansıtıyor” denildi.

Yayınlanan raporda Türkiye için enflasyon beklentilerinin ılımlı hale geldiği bilgisi verildi.

Fitch Ratings’in altı ay önce 8 Eylül 2023’te yayınladığı raporda Türkiye’nin not görünümünü ‘Negatif’ten ‘Durağan’a çekmişti.

Neler Yaşandı?

EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı

Hükümet, uzmanlardan gelen tüm uyarılara rağmen, faiz politikasında ısrar etmişti. Uzmanlara göre bu sebeple ekonomik kriz başlamış ve durumu toparlamak için Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı görevin getirilmişti.

Mehmet Şimşek başkanlığındaki yeni yönetim ekonomi politikalarını normalleştirme çalışmaları başlattı. Bu bağlamda faizler kademeli olarak artırılmış ve parasal sıkılaştırma adımlarında hızlandırılmaya gidilmişti.

Tüm bu yaşananların ardından, Moody’s, Türkiye’nin not görünümünü ‘Pozitif’e getirmişti.