Son zamanlarda gram altında yaşanan artışlar, ekonomik koşullar altında alımı düşürdü. Bu durum gümüş sektörüne ilgiyi giderek arttırdı.

Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek

“Gümüş İyi Bir Yatırım Aracı”

Gümüş aksesuar olarak tercih sebebiyken son yıllarda yatırım aracı olarak da kullanılıyor. Gümüş gittikçe değer kazanmaya devam ediyor. Altından sonra yatırım aracı olarak vatandaşların en çok gümüşü tercih ettiğini söyleyen Denizli’de gümüşçü esnaf: “Dolar, gümüş, altın arasında karşılaştırma yapılacak olursa en son süreçte en çok kazanan gümüş oldu. Bu da vatandaşın gümüşe yöneliminin artmasına sebep oldu. Gram ile satılan gümüşleri son zamanlarda külçe olarak da vermeye başladık. Altının her geçen gün fiyatının artması vatandaşın alım gücünü zorluyor. Yatırımlık olacaksa da total fiyat düşüyor. Yüklü miktarda alım yapmıyor. Gram gram almaya başlıyor. Bazı vatandaşlar ise altın yerine külçe gümüş alıyorlar. O da değer kazanan başka bir yatırım aracı. Günlük kullanıma uygun olacak şekilde gümüşten aksesuar seçenlerde azımsanmayacak kadar çok. Kararmaya yapmayan gümüş yüzükler ev hanımlarının tercihi oluyor. Biz sektör olarak umutluyuz. İşlerimiz daha da açılacak. Hem vatandaş hem biz mutlu olacağız ”dedi.