2024 yılının ilk çeyreğinde 9 şirket halka arz edilirken, Rönesans GYO’nun (RGYAS) halka arzında talep toplama tarihleri 17-18-19 Nisan’da gerçekleşeceği duyuruldu.

İlk Çeyrekte Arz Edilen Hisseler Ne Kadar Kazandırdı?

2024 yılının ilk çeyreğinde halka arzı gerçekleşen 9 şirket arasında, güncel olarak Pasifik Teknoloji (PATEK) yüzde 261 getiri oranıyla ön plana çıktı. Alves Kablo (ALVES) yatırımcısına yüzde 220’lik bir getiri sağladı. Yılın ilk çeyreğinde halka arzı gerçekleşen diğer şirketlerin son durumu ise anlık olarak hesaplandı.

Yılın İlk Çeyreğinde O Hisseler Yüzde 100’Den Fazla Kazandırdı! 2

İlk Çeyrekte Halka Arzı Gerçekleşen 9 Şirkette Durum Ne?

İlk çeyrekte halka arzı gerçekleşen Odine Soutions Teknoloji (ODINE)  yatırımcısına yüzde 178 kazandırırken, Artemis Halı (ARTMS) yatırımcısına yüzde 108 kazandırdı. Limak Doğu Anadolu Çimento (LMKDC) anlık olarak yatırımcısına yüzde 78 kazanç sağlarken, Ic Enterra Yenilenebilir Enerji (ENTRA)  yatırımcısına yüzde 61 kazandırdı. Mogan Enerji (MOGAN) ise 2024 yılının ilk çeyreğinde yatırımcısına yüzde 57’lik bir kazanç sağlarken, Bor Şeker (BORSK) yatırımcısına yüzde 46, Oba Makarnacılık (OBAMS) ise yatırımcısına yüzde 26’lık bir kazanç sağladı.

Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste

Yukarıda verilen halka arz oranları 2024 yılı 9 Nisan tarihi kapanışına göre hesaplanmıştır.

Yılın İlk Çeyreğinde O Hisseler Yüzde 100’Den Fazla Kazandırdı!

“Yatırım Tavsiyesi Değildir”

Yaşanan talep yoğunluğu ve genel yükselişler hakkında konuşan borsa uzmanı, “Talebin artması ekonomik sıkıntılar temelli gerçekleşti. Vatandaşlar yaşanan enflasyondan dolayı para kazanabilecekleri başka yollar aramaya başladı. Küçük yatırımcı halka arzlara girmeye başladığından beri genel yükseliş artıyor. Gerçekleştirilen arzlarda Lot eşitliği sağlanması küçük yatırımcının işine yaradı ve sayısını arttırdı. Bu yıl ilk çeyrekte halka arz edilen 9 şirketin hepsi yükseliş yaşıyor. Bu yükselişlerin önümüzdeki süreçte de devam etmesi bekleniyor. Tabi ki bunlar tahmindir. Yatırım tavsiyesi değildir” şeklinde konuştu.