Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılacak zamları savundu. Bakan Uraloğlu, bu adımların ekonomik şartlara uygun olduğunu ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise zammın enflasyon üzerindeki etkisinin sınırlı olduğunu belirtti.
 

Temmuz ayı başından itibaren Türkiye'de köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde önemli artışlar gerçekleştirilecek. İşte yeni zamlı ücretler...

Sözcü’den Başak Kaya'nın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Temmuz ayında geçiş ücretlerine yapılacak zam konusunda uyarılarda bulundu ve vatandaşların yıl sonunda daha yüksek faturalarla karşılaşacağını vurguladı.

Osmangazi Köprüsü'nde araç başına 1.808 TL, Çanakkale Köprüsü'nde 740 TL, Avrasya Tüneli'nde 213 TL ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 180 TL geçiş ücreti alınacağını açıkladı.

Mayıs ayında Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı zammın ardından Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde de artış yaşandı. Örneğin, otomobiller için Avrasya Tüneli'nde tek yön geçiş ücreti 80 TL'den 112 TL'ye, minibüsler için ise 120 TL'den 168 TL'ye yükseltildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, zamların ekonomik şartlara uygun hale getirilmesi gerektiğini savunarak bu adımları doğru bulduğunu ifade etmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise zammın enflasyon üzerindeki etkisinin sınırlı olduğunu belirtmişti.

Köprü ve otoyollara rekor zam. İşte yeni zamlı ücretler 6

7/8

Köprü ve otoyollara rekor zam. İşte yeni zamlı ücretler 7

1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak 1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak
8/8

Köprü ve otoyollara rekor zam. İşte yeni zamlı ücretler 8

Kaynak: HABER MERKEZİ