Denizli'de yaz akşamlarında park ve bahçelerde en çok tercih edilen kuruyemiş çekirdek ve yer fıstığı. Kuruyemişçi Mahmut Genç, Denizlili vatandaşların en çok çerkirdek ve yer fısığı tercih ettiğini belirtti.

Denizli'de Kuruyemiş Fiyatları Ne Durumda?

Bayram öncesinde en çok tercih edilen kuruyemişlerde fiyatlar hakkında bilgi veren Genç, ''Genelde çekirdek ve fıstık Denizli'de çok gidiyor. Çekirdeğin kilosu 100 lira, fıstık 110 lira. Fındık ve antep fıstığı tercih eden vatandaşlar da var onlar da ise fiyatlar diğerlerine göre pahalı. Fındığın kilosu 490 lira, antep fıstığının kilosu ise 690 lira.'' dedi.

Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste

''Evlerdeki Beyaz Eşyaları Satsak Türkiye'nin Dış Borcu Kapanır''

Geçen seneye göre kuruyemiş satışlarının yüzde 60 düştüğünü ifade eden Genç, ''İnsanlara kuruyemişin lüks gelip gelmediğini bilmiyorum ama geçen seneye göre satışlar yüzde 60 düştü. Kuruyemişte yüzde 60 düşüş varsa diğer yerlerde yüzde 90 düşüş vardır. Televizyonlara çıkanlara bakmayın gerçek ekonomist biziz. Ekonomi kötü veya iyi demiyorum ama Türkiye zengin. Şimdi şöyle bir şey var, bir eve gideceksin o evde sıfır bir buzdolabı vardır, bir de kullandığı buzdolabı vardır. Türkiye'deki evlerde duran beyaz eşyaları toplayacaksın Türkiye'nin dış borcunu öder.Bizde şu var bir tane alalım bir tane de durakoysun...Ekonomi zayıfsa azla yetinmek gerekiyor. Hızlı koşan nefes nefese kalır yorulur. Ağır ağır giden yol alır, yorulmadan devam eder. Bu insanlar çok hızlı koştu. Ben 40 yıllık esnafım lüks tüketim var.'' ifadelerinde bulundu.