İSO İKİNCİ 500 AÇIKLANDI DENİZLİ'DEN 9 FİRAMA LİSTEDE İSO İKİNCİ 500 AÇIKLANDI DENİZLİ'DEN 9 FİRAMA LİSTEDE

SGK Uzmanı Murat Göktaş, Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranlarını açıkladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 25 zam oranını garanti eden Göktaş, memur ve memur emeklilerine ise toplu sözleşme nedeniyle yüzde 20 zam yapılacağını duyurdu. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileri ile birlikte belirlenen bu zam oranları, emekliler ve memurlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Pek çok emeklinin dört gözle beklediği Temmuz maaş zammına ilişkin rakamlar ortaya çıkmaya başladı. SGK Uzmanı Murat Göktaş, net rakam vererek hem emekli hem de memura gelecek zammı açıkladı.

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon verisinin eklenmesi ile 5 aylık maaşları belli olmuştu. Yüzde 22,72 oranında maaş zammını garantileyen emekliler, gözünü son veriye çevirdi.

Açlık sınırının 19 bin TL’ye geldiği bu dönemde emekliler maaşlarına ekstra bir zam yapılmasını bekliyor. Ancak emeklilere iktidar tarafından 6 aylık enflasyon farkı işaret edildi.

Hayat pahalılığının, her geçen gün derinleştiği bu zamanda maaş zamları da merak ediliyor.

SGK Uzmanı Murat Göktaş, canlı yayında emekli ve memurlara ilişkin zam oranını açıkladı. Göktaş, ‘garanti’ diyerek de sözlerine ekledi.

Göktaş, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam garanti. Memur ve memur emeklilerine ise toplu sözleşmeden dolayı yüzde 20 zam yapılacak” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ