Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ülkelerin katılımı ve Türkiye Adalet Akademisi, Türk Tarih Kurumu ve TİKA işbirliği ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Türk Hukuk Tarihi Kurultayı'na konuştu.

Bakan Tunç, Türk Dünyası Avukatlar Birliğinin de kurulması için gerekli adımların atılmasında fayda olduğunu ifade etti.

Yılmaz Tunç, "Önümüzdeki süreçte, yargının kurucu unsurlarından olan ve savunmayı temsil eden avukatlarımızın mesleki konularda yardımlaşmalarını sağlamak amacıyla Türk Dünyası Avukatlar Birliğinin de kurulması için gerekli adımların atılmasında fayda olduğunu ifade etmek istiyorum." açıklamasında bulundu.

Türk hukuk sisteminin köklü bir geçmişe sahip olduğunu, kendine özgü bir karakterinin bulunduğunu söyleyen Tunç, "Türk hukukunun temelleri, Orta Asya'daki Türk boylarının geleneksel hukuk anlayışıyla başlamıştır. Türklerin İslam'la müşerref olmasından sonra Türk hukuku, İslam hukuku ile tanışmıştır. Aynı zamanda Anadolu'nun farklı coğrafyalarında pek çok medeniyetin hüküm sürmüş olması, hukuk sistemimizi zenginleştirmiştir. Osmanlı'nın son dönemlerinde anayasal düzenlemeler, sistemimize dahil olmuştur." ifadesini kullandı.

BEDRİ ATAŞ “ÇİVRİL 10 YIL SONRA MUHTEŞEM BİR FESTİVAL YAŞAYACAK” BEDRİ ATAŞ “ÇİVRİL 10 YIL SONRA MUHTEŞEM BİR FESTİVAL YAŞAYACAK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Baro Başkanı Andan Demirdöğer, “Sayın Bakanım Türk Dünyası Avukatlar Birliği fikri önce avukatlar ve barolar arasında tartışılmalı ve bizim fikirlerimiz alınmalıdır. Ben şahsen Türk Dünyası Avukatlar Birliğinin mantıklı bir proje olacağını düşünüyorum. Ancak önceliğimiz avukatlık ve baroların sorunları çözülmelidir. Yeni avukatlar için istihdam yaratacak projeler üretilmelidir. Tük Dünyası Projesi iş birliği açısından önemlidir. Ama önceliğimiz mesleğimizin sorunlarını çözmektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi