Parayla vatandaşlık satın almış bir yabancı ailenin çocuğu silahlı saldırı düzenliyor. Bir öğretmeni okulda öldürüyor. Kıyamet kopması gerekirken. Üçüncü sayfa haberi olarak kalıyor. Sıradan tepkilerin ötesinde bir toplumsal refleks yok ." Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen bir kültürden öğretmeni okulunda öldüren öğrenci sahnesinin olağanlaşmaya doğru hızla gittiği bir yapıya doğru gidiyoruz. Ülkem de En zor kazanım vatandaşlık olması gerekirken en ucuz elde edilen bir kazanım olmuş. Öğretmenler Cuma günü karne aldılar, Sendikaların eylemine katılmayanlar sınıfta kaldılar. İster ek dersi bahane etsin, İster korksun katılmasın. Sayıları belli oldu. Tanrı korusun kendi veya yakını eğitimcilerin başına benzer olay geldiğinde kimse umursamazsa hiç kızmasınlar. Eğitim şehidi öğretmenimizin tini şad olsun...

Kavuşamayan aşıklar gibi Çivril’i Denizli,Uşak ve Dinar’a bağlayan yollarında yapımı yıllarca sürdü. AKP'nin en çok öğündüğü yollar yaptık  dediği gerçeklerin Çivril için geçerli olmadığını öğrendik. Bu Çivrilli siyasetçilerin beceriksizliğinden mi, başarısızlığından mı nedendir bilmiyorum. 7-8 yıl önce başlayan Çivril Dinar yolu halen sürüncemede 2 yıl önce  AKP Çivril vekili, Belediye başkanı ve AKP ilçe başkanı yolun yapımının tekrar başladığını büyük müjdelerle duyurmuştu  2 yıl geçti 60 kilometrelik yolda tamamlanan sadece Yavaköyün üstünden geçen 3-5 km oldu. Çivril Işıklı köprüsü arası asfaltı idare edecek şekildeydi bu kadar yükseltilmesine gerek var mıydı? Yol ne zaman bitecek ?

Çivrilde belediye başkanlığı muhalif partiye geçti eleştirmek için daha erken sonuçları hep birlikte göreceğiz. Akpınar Mahallemizde otlar her tarafı sardı Belediyeye müracaat sonucu ot biçme makinalarının ve bazı kepçe vs. arızalı olduğunu öğreniyoruz. Kamu malı toplumun vergi vs gelirleri ile alınmaktadır bakımları neden yapılmıyor lafa geldi mi Hz. Ömer'in kendi özel işlerinde devleti mumunu dahi kullanmadığı örnek verenler  kamu malındaki bu savurganlığı nasıl savunacaklar gerçi Diyanet işleri başkanı  Audi kiralayıp, Mercedes gibi son model araçlara binip bize bir lokma bir hırkadan bahsederse bizim yetkililerimizde imam yaparsa cemaat  ne yapar örneğindeki gibi son model araçlara binmeyi lüks yaşamayı ve savurganlığı kendilerine hak görürler. Resmi kurum ve kuruluşlarda Mercedes vs araçlara göre daha ucuz olan Milli ve yerli araba TOGG neden kullanılmıyor ?

Belediye başkanı Semih Dere Meclis toplantılarında gülen yüzüyle  zaman zaman oluşan gerginliği yok etmiş görünüyor. Şimdilik toplantılar sessiz ve sakin geçiyor kendisini kutluyorum yanlış yaptığında veya gördüğümde de ilk eleştiren kişi olurum. Gerçi AKP'lilerden önce CHP'liler eleştirilere erkenden başladılar. Belediye meclis toplantısında galiba herkes çayı şekersiz içiyor eski meclislerde alışık olduğumuz  gibi çay karıştırma sesi gelmiyor. Bazı meclis üyeleri toplantıya yorgun ve bıkkın mı geliyorlar? Oy verirken yorgunluktan hiç bir gündem maddesinde olumlu veya olumsuz el kaldıramıyor, kararsız ve sessiz kalıyorlar.

Esen Kalın…