İnsan dediğin fani, bugün var yarın yok. Ben de bilgilerimi öğrendiğim ve bildiğim kadarı ile ve son kez paylaşayım istedim.

İnsan dediğin fani, bugün var yarın yok. Ben de bilgilerimi öğrendiğim ve bildiğim kadarı ile ve son kez paylaşayım istedim. Hemen izah edeyim, Kayı ve alt boylarından Haydanlıyım. Ama ve asla ırkçı değilim, yaklaşık bin yıl önce (10 asır) Orta Asya ve Oğuz Yabgu’dan Anadolu’ya gelen ve yurt edinen Haydanlılar bu topraklarda bin yıldır varız, dün gelmedik. Bu topraklarda yaşadık, bu topraklarda vatan, bayrak uğruna öldük ve gömüldük. Çoğumuzun bir mezar taşı bile yok, o yüzden Haydanlılar bilinsin diye 25 yıldır yazdım, anlattım. Son kez bir daha yeniden yazıyorum. 

Bundan sonra Haydan ve Haydanlılar hakkında bir daha yazar mıyım, bilmiyorum. 

Selçuk Beyin torunu İbrahim Yınal (Yusuf Yınal oğlu) komutasına dahil Reyhanlılar, Toybuk ve Karayılanlılar ile birlikte Iğdır Ovasına 1035 yılında gelen Haydanlılar bilinmesin mi, tarih yeniden yazılmalı ve bilinmeyen unutulan yok olan ne varsa, kimler hepsi yazılmalı. Tarihini, mazisini, geçmişini bilmeyen topluluklar yok olmaya, asimile ve köle olmaya mahkûmdur. 

Irkçı değilim diye yazdım. Arap’ın Aceme, Kürdün Türk’e hiçbir üstünlüğü yoktur, üstünlük takvadadır inanç ve düşüncesi yol haritamdır. Zaten ırkçılık yapanların da bazılarını gördüm. Kimler olduğunu, kime, kimlere ve hangi ideolojiye hizmet ettiklerini, kimlerin uşaklıklarını yaptıklarını…

Ne demişti bilge adam, ünlü Türk Filozofu Sosyalist Sakallı Celal. Dedi ki: “Yoğurtçunun yoğurt olmadığı gibi, Türkçü de Türk değildir.” 

Diyen ben değil, Sakallı Celal. 

Google diye bir şey var, açın bakın ve okuyun. Basit bir örnek vereyim. Moiz Kohen adında biri Munis Tekinalp adı ile Türkçülük yapmış, bu hayra alamet mi? Bir Haydanlı olarak her türlü ırkçılığı şiddetle kınıyorum. 

Allah Hz. Âdem ve Hz. Havva anamızı yaratmış. Ve tüm insanlar bu iki kişiden yaratılmış. Sonra Nuh Tufanı var, Hz. Nuh, insanoğlunun ikinci atası olarak biliniyor. Benim inancım bu, böyle inanıyor, böyle düşünüyor ve böyle yorumluyorum. Allah bizleri nasıl yarattı ise aynen öyle, ötesi yok. 

Aklıma gelmişken yazayım. Devletin yapması gerekeni insanlar yapamaz, yapmamalı…

Önümüzdeki günlerde Allah izin verir ve yaşarsam Haydan ve Haydanlılar hakkında bu son yazımı tamamlayacağım. Şimdilik hoşça ve sağlıcakla kalınız.