Meryem suresi 97.ayet te;(Ey Resul!) Biz, Allah'a karşı gelmekten sakınanları Kur'an ile müjdeleyesin, inat eden bir topluluğu da uyarasın diye, onu senin dilinle (Arapça indirip) kolaylaştırdık.

Ulu Tanrı gönderdiği peygamber hangi kavimden ise onlara iyice açıklasın diye mesajını o kavmin diliyle göndermiştir. Kur’an’ı da Arap olan Hz. Peygamber’e Arapça olarak indirmek ve anlaşılır kılmak suretiyle kolaylaştırmıştır ki hem Peygamber kitabı iyi anlasın hem de halkına kolaylıkla tebliğ ederek müjdeleme ve uyarma görevini tam mânasıyla yerine getirsin.

Bu nedenle Kutsal olan arapça değil Kuranı Kerimdir. Biz Türkiyeli değil Türk’üz Türkçe konuşup Türkçe yazar ve okuruz. Son zamanlarda Mustafa Sabrinin torunları açıklamalarıyla Türk Milletinin sinir uçlarıyla oynuyor. Bunların ortak noktaları,Türk düşmanlığı, Atatürk düşmanlığı. En son fetö olaylarıyla bu zihniyetteki insanların Türk devletine ve Türk Milletine düşmanlıkları açıkça ortaya çıktı.

İnsan, kendi kanatları ile uçmayı sağlayacak özgür ve eleştirel bir düşünce tarzına sahip olmalıdır. Bunun yolu da kitap okumaktan geçer. Okuma alışkanlığı, kişilerin okumayı öğrendikten sonra bu eylemi zevkle yapmalarını sağlamak için kazanmaları gereken önemli bir beceridir. Erken dönemde okuma alışkanlığı kazanan çocukların kelime hazinesi ve düşünme yeteneği artmakta buna bağlı olarak yaratıcı zekâ, dinleme ve konuşma yeteneği gelişmektedir. Çocukluğun ilk yıllarında kitapla tanışma, onun gelecekteki tüm yıllarını etkiler. Ebeveynler ve öğretmenler, çocuğun okuma alışkanlığını kazanmasında öncü ve rehber olmalıdırlar. Ebeveynler çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmada rol model olmalı, okuma zamanları yaratılmalı, kitap seçiminde yönlendirme yapmalıdırlar.

Biz yazım kurallarını ilkokul da öğrendik.Ne oldu da, şimdi üniversite mezunları bile iki cümlelik yazı da bir çok  yazım hatası yapıyorlar? “Deyil ” ‘’Deil’’ olmaz, “Değil”. “Beyendim” olmaz, “beğendim”. “Herkez “ değil “Herkes”, "Olum" değil, "Oğlum", ‘’Saol’’ değil ‘’Sağ  ol’’,"Yalnış" değil "Yanlış" diye yazılır. Bilhassa gençlerin  Aeo , slm  ,kib  gibi kısaltmaları  vs. vs. Sahi ne oldu bize de güzel Türkçemizi katlettik? Türkçe yazım kurallarına uyalım. Türk gibi düşünelim. Türkçe konuşalım!

Nihal Atsız derki; Dil; bir milletin sembolüdür. O milleti bir arada tutan ve yok olmasını engelleyen biricik faktördür. Örneğin "Tanrı Türk'ü Korusun" slogan değil, Türkçe bir duadır. Gerçi ne dersek diyelim bazılarımız yine bildiğini anlıyor ve okuyor, hatta okuyamıyor!

Esen kalın, Türkçe ile Türk kalın.